Wedstrijdverslag Oryx H1 – Sivoc

Op een herfstachtige dag in maart was eindelijk het weerzien met de mannen van Sivoc. Niet alleen de poeste wind, maar ook de wedstrijd van Winkhem in Selwerd zorgde ervoor dat de heren van Oryx al vroeg in Selwerd waren. Een enkeling was getuige van een bijzondere eerste set van Exstudiantes. Alles, maar dan ook alles, lukte. Foutenlast was bijna nihil en dat betekende dat het gehavende Winkhem toch een setje moest afstaan. In de andere 3 sets herkende we, gelukkig, het exstudiantes weer. Veel fouten en rommelig spel. We gokten erop dat Winkhem de laatste set ook wel zou winnen en doken de kleedkamer in. Die gok viel gelukkig goed uit.

In de aanloop naar deze zaterdag had Harald nog wat statistieken van Sivoc op een rij gezet. Met name gericht op de eerste set van Sivoc. Dat is wel een dingetje. Een groot gedeelte van de binnen geharkte punten van Sivoc is de eerste set. Sterker nog, als Sivoc de eerste set wint dan is er een kans op een overwinning voor de mannen uit Siddeburen. Niet dat ze al een uitwedstrijd gewonnen hebben, maar toch we waren gewaarschuwd.

De overvolle tribunes liepen leeg toen de wedstrijd voor ons was afgelopen. Terwijl het hoogtepunt van de wedstrijd toen eigenlijk plaats vond. Er moesten palen gewisseld worden om het net op herenhoogte te krijgen. Zelfs met een andere paal moesten we nog flink ons best doen om het net op de juiste hoogte te krijgen. Het zeil verleden van Mark kwam hier goed van pas. Lusje hier, knoopje daar en toen zag het er netjes uit. De scheidsrechter gaf nog wat aandacht aan het goed ophangen van de antennes en daarna konden we van start. 

Vaak is voor ins het eerste setje nog even inkomen, maar daar hadden we, gezien de statistieken, geen tijd voor. Meteen vanaf het beging stonden we er. Service druk en hoog tempo en de set was zo voorbij. In set twee leek het alsof we in slaap gesukkeld (0-5 achter) waren, maar net op tijd werden we wakker. 25-10 en 25-12 stond er op het scorebord. In set drie bleef het spannend tot 20-20, daarna maakten we het degelijk uit. In set vier was het geloof bij Sivoc verdwenen. 25-20 en 25-8 maakten dat de 5 punten in Selwerd bleven. Met een doelsaldo van 100-50 betekend het dat 1 van de 3 punten in de wedstrijd naar Sivoc ging. Gelukkig netjes verdeeld over de 4 sets.

Daar waar Sikkema zich had voorbereid met pannenkoeken ging de Libero er met twee naar huis. En daar waar J-J zich vorige week topscorer mocht noemen, vond men dat Jurri vandaag die prijs mee van naar huis mocht. De suikers van Erwin stabiel, de knie van Mark nog steeds kut.

In de verbreding van de hal deden de heren nog hun best om langer in de kantine te zitten dan Oryx, maar ook daar trokken de heren aan het kortste eind. Aan het eind van de avond gingen niet alleen de punten in de tas. Door het aanschaffen van lootjes van de loterij van Exstudiantes gingen we ook nog met twee prijzen naar huis. Met de verdiende shampoo van de loterij in de hand kon Reint niet meer tegenstribbelen, we gingen nog even douchen.

We slaan deze week de training over en maken ons op voor een Europees weekje. De eerst volgende wedstrijd is komende woensdag in Winsum tegen de nummer 3 van de ranglijst. Na een 3-1 verlies thuis hebben we nog wat goed te maken tegen Winkhem. We kijken er erg naar uit.