vv Oryx H1 – Flash ‘Ahaaa’ Veendam H1,5

Een weekje rust heeft ons goed gedaan. De mannen van Opium vakkundig aan de kant gezet. Nu kijken of we een tweede wagentje aan onze zegenkar kunnen koppelen. Dat zou dan een serie betekenen. En nog veel belangrijker, de aansluiting met de middenmoot van de 3e divisie! Flash ‘ahaaa’ Veendam is onze tegenstander. Queen heeft voor de mannen van Flash ooit in ‘t begin van de jaren ‘80 een mooie titelsong gemaakt. Muziek met veel synthesizer en bombastische en heftige rock. De prestaties van de mannen uit Veendam vallen ons wat tegen. Grootste gedeelte van de (wat karige en met spelers uit H2 aangevulde) selectie draaide moeiteloos middenmoot in de 2e divisie moeten het op dit moment doen met een plekje in de onderste regionen van de 3e divisie.
Onze laatste wedstrijd voor de kerstvakantie proberen niet alleen heelhuids af te sluiten, we proberen ook de aansluiting met de middenmoot te realiseren.
Op het afwezigheidslijstje deed Rene(e) z’n naam eer aan. Hij was er niet, net als onze recreant Robbert ‘What Else’. Die laatste behoeft iets meer uitleg. Robbert is bezig met een immigratieproces. Twee jaar geleden een overstap gemaakt van recreant naar competitiespelend lid. Toch is de recreant nooit echt verdwenen uit Robbert ‘What Else’. (‘What Else’ is nieuw. Vind ik mooier dan ‘George’, dat heeft altijd nog enige verduidelijking nodig, ‘What Else’ past Robbert beter en spreekt voor zich!)Vrijwillig naar Meppel verhuisd, ‘What Else’. Vaak onnavolgbaar, ‘What Else’. En eens een recreant, altijd een recreant, ‘What Else’. Als een recreant kwam de afmelding voor deze wedstrijd dan ook op vrijdagmiddag. Op de vraag ‘wat doen jullie dan voor onze maatschappij?’ Kunnen we gerust antwoorden dat we Robbert ‘What Else’ onder onze vleugels nemen. We zorgen voor hem en proberen hem langzaam te laten wennen aan onze cultuur. Over een paar jaar kijken we of hij zelfstandig op z’n benen kan staan. Vrijdagmiddag bliepte een appje binnen op onze telefoons: “Oja, morgen ben ik er niet” en er volgt een vaag verhaal (‘What Else’). Of we nog genoeg overhouden…..dat wel, maar dat brengt wel een volgend probleem met zich mee.Erwin zit nog steeds voor 50% in de (volleybal) ziektewet en kan eigenlijk alleen maar onderhands spelen. Vrij onhandig voor een spelverdeler, al denkt (groupie) Hielke daar anders over. De op tijd te beginnen met de pillen-kuur kon Erwin toch nog speelklaar gemaakt worden. Iets wat bij Mark ‘stil not dead yet’ Kisjes al een paar jaar standaard is. Afgelopen woensdag is er uitgebreid gesproken over (de positie van) Youp. Mooi dat ie er bij is. Vooral heel gezellig, zeker na de wedstrijden, maar de vraag is, waar staat ie ons het minst in de weg. U begrijpt dat Youp er afgelopen woensdag, tijdens dit overleg, niet bij was. Al een paar jaar staat hij op de libero, maar met een gewoon shirt op reserve in de tas. Sinds de komst van Sssssikkema is het gelukt om dat shirt uit z’n tas te krijgen….maar dat verhaal krijgt vandaag misschien een verassende wending….wordt vervolgt…Jurri heeft er naast zijn knieën nog een heup problemen bij gekregen. Zo even uit de losse heup is dit pijntje 5 a 6 afgelopen jaar. We heupen dat er dit seizoen niet meer pijntjes bijkomen.

Op de libero positie kon Youp het minst kwaad, dus dat shirt kon hij aan trekken. Mark ‘Still not dead yet’ op diagonaal, Harald en Ssssikkema op hoofdblok en Jurri en J-J op hoofdaanval. Rolf mocht weer ballenwippen vandaag. Erwin had genoeg pillen geslikt om 100 ballen bovenhads te raken. Daar hebben we ons keurig aan gehouden.Voortdurend achter de feiten aanlopend speelde Oryx dit potje tegen Flash ‘ahaaa’. Op het moment dat we enigzins in een soort van flow kwamen had onze tegenstander wel weer een trucje om ons daar uit te krijgen. Soms zelfs met volledige medewerking van de scheids. De spelverdeler zakte door zijn knie…de wedstrijd lag stil. Vijf wissels zagen hun kans om ook nog te mogen shinen. De scheids drong aan op een wissel, maar de spelverdeler bedacht zijn eigen regel en stelde dat hij 3 minuten had om bij te komen. Deze discussie duurde ongeveer 3 minuten en toen was de wissel niet meer nodig. Hier had de scheids kans om door te pakken, maar liet het allemaal onder zijn ogen gebeuren. Niet dat we hierdoor de wedstrijd verloren hebben, maar het hielp zeker niet mee. Ondanks dat we met Mark ‘still not dead yet’ in ons team 100 jaar aan volleybalervaring hebben had de tegenstander meer ervaring om deze wedstrijd naar hun hand te zetten.19-25, 25-23, 21-25 en 20-25 bracht een 1-3 op het scorebord voor Flash ‘ahaaa’ Veendam.
Ons Kerst reces is begonnen. 11 januari mogen we weer aantreden tegen Chef Piri Piri. We hebben ruim tijd om de pijntjes rust te geven, pillenvoorraad weer op pijl te brengen en de sporttape weer bij te vullen. De braces kunnen rustig gewassen worden en de aandacht kan weer uit naar de (klein)kinderen.