Voorbeschouwing Oryx H1 – Rucola H1

De afgelopen periode heeft iedereen het lichaam rust kunnen geven. We kwamen er gister achter dat we al een maand niet echt een balletje geraakt hadden. Het voelde dan ook alsof we een zomerstop midden in het seizoen hadden. Na al die rust ga je er vanuit dat iedereen fit, fris en fruitig is. Niets is minder waar. Het leek bij aanvoerder J-J de goede kant op de gaan, maar met het beachen toch een keer aangezet. Met resultaat…het schoot weer in de kuit. Volgend jaar graag de beachtraining na onze training J-J. Ik ga over onze tactische en besloten training geen woorden vuil maken. Je moet de tegenstander niet wijzer maken dan dat zij al is…


Komende zaterdag is het weer zo ver. Wedstrijd nummer drie voor ons. Sommige mensen hebben al een bepaald patroon kunnen ontdekken en nu is er ook bijna geen ontkennen meer aan. We spelen liever thuis dan uit. Alleen de uitwedstrijd tegen de ex studenten kijken we naar uit…Rucola uit Zuidlaren komt naar Selwerd. Daar wil iedereen bij zijn. Iedereen had zoiets van, deze pot sla ik niet over.


Wat is er bekend van de mannen uit Zuidlaren? Niet zo heel veel. Als je de uitslagenreeks bekijkt valt gelijk op dat ze een lichte voorkeur hebben voor een 3-1 (of 1-3) uitslag. Een aantal jaren had Rucola een 2e divisie en een hoofdklasseteam. We hebben nooit echt makkelijke wedstrijden gespeeld tegen dit (hoofdklasse)team. Niet bij de Coop in Zuidlaren, maar ook niet in Selwerd. Het hoofdklasseteam is er niet meer en ook het 2e divisieteam is er niet meer. Alleen nog een 3e divisieteam. Hoe het team nu is samengesteld is nog een beetje gissen. Maar het lijkt aardig op een gemengde melange gevuld met ijsbergsla, (jonge) veldsla, romainesla, krulsla en uiteraard een flinke hand Rucola. Dit alles met een groen zwarte dressing er overheen.

Dat we vol aan de bak moeten staat al vast, ookal hebben we statistisch gezien dat ene setje al binnen. De basisopstelling zal bij ons bestaan uit de fitste spelers. Erwin, Rolf, Sssikkema, Harald, Jurri, Rene en Youp. Supersub Mark zal ons over de dode momentjes heen moeten helpen. J-J zal nog niet fit genoeg zijn om te spelen.

Gister hebben we een heel tactisch plan doorgenomen en we hopen dat dat z’n vruchten (kan ook lekker zijn door de salade) gaat afwerpen. Een tipje van de sluier? Oke, we proberen de bal in drie keer te spelen. Elke tweede keer raakt Erwin de bal. Hij probeert een zo volmaakt mogelijke set-up te geven die een van de andere 5 (op Youp na) wordt in geSLAgen. Daarna yellen we af met “Krop, Krop, Boem”. Nog een tipje van de sluier? We proberen het punt voor punt te spelen en dus geen punt over te SLAan. En oja, we gaan behoorlijk gebruik maken van de dode spelmomenten. Daar hebben we flink op getraind. Hopelijk SLAgen we daarin…


Een ding weet je wel met zo’n salade, dat is nooit echt de hoofdmaaltijd. Het hangt er altijd een beetje bij. Je gaat toch meestal voor het vlees met (oke, oke, een beetje) groente erbij en dan als afsluiting zo’n salade. Komende zaterdag zullen we salade als voorgerecht nemen om te vervolgen met de kippetjes van Reint. Wat de uitSLAg wordt? 1-3 waarschijnlijk.


Zaterdag 30 oktober, 18:30 uur, veld 3 in sporthal Selwerd. Oryx H1 – Rucola H1