Voorbeschouwing Oryx H1 – Dio Bedum H3

Vol trots kwam Mark de zaal binnen gelopen. Door het vele fietsen in de vakantie waren zijn bovenbeenspieren in omvang flink gegroeid. Althans, dat was de uitleg van Mark. Door de flinke groei in omvang kon het broekje niet meer normaal aan, maar liep Mark er de hele training bij alsof hij zich Ronaldo waande. De broekspijpjes omhoog om de benen wat meer ruimte te geven en ze keurig te kunnen showen. Gelukkig bleef de kniebrace en het shirt gewoon aan. Onze uitleg? Gewoon, het broekje te heet gewassen. Zaterdag wel even een groter broekje aan doen, Mark!


Je kon merken dat het de laatste training was voordat het seizoen dan ook echt gaat beginnen. We waren zelfs meer dan compleet. We begonnen de training met 10 (!) spelers. Ik kan u vertellen, zo’n gymzaaltje wordt dan wel klein hoor! Na de bootcamp, onder leiding van ‘Bootmeister’ René was het inspelen. Doordat we met zoveel spelers waren konden we daadwerkelijk ook iets aan ons positiespel doen. Ook dat was even wennen. Zoveel mensen op een helft van het veld. Youp kon er wel aan wennen. Pasje links, pasje rechts kon nu weer, zonder dat het te veel opvalt!
J-J haalde dusdanig de zweep over ons heen dat hij zelf bij de een na laatste bal er uit moest stappen. Het enig(st)e plekje waar geen tape zichtbaar was gaf een pijnsignaal af. Ik hoop dat het net zo goed en snel wort rechtgetrokken als bij Dirk (Kuijt red).

Er was nog wat onduidelijkheid rondom de coronamaatregelen. Komende zaterdag is het de 25e en gaan de regels weer iets veranderen. Hieronder nog even de regels zoals die bij Oryx in Selwerd tot 25e september gelden:


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

CORONAMAATREGELEN

Tot 25 september gelden de volgende regels bij de wedstrijden van Oryx:
– Niet spelen wanneer je de bekende coronaklachten hebt en je niet hebt laten testen. 
– Geen publiek toegestaan (Oryx wil geen verantwoordelijkheid op zich nemen voor het afnemen van de gezondheidscheck).
– Buiten het veld 1,5m afstand houden
– We doen geen handen schudden met de tegenstander maar een applaus vanaf de 3m lijn. 
– Douchen is toegestaan, houdt daarbij ook zoveel mogelijk de 1,5m regel in de gaten.
– Drankje is mogelijk in de kantine, volg daar de regels van het personeel op. Reken er op dat je een vaccinatiebewijs of negatieve coronatestuitslag moet laten zien.

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Er is eigenlijk nog steeds wel wat onduidelijkheid over de regels. Volgens Hugo de Jonge moet je zelfs voor een toiletbezoekje je QR-code laten zien. Om in de zaal van Selwerd moet je door de kantine, maar moet je dan ook je QR-code laten zien? Volgens Jurri hoef je de QR-code alleen maar te laten zien als je gaat zitten……op het toilet. Waarvan akte. Hoe het ook wend of keert, we mogen zaterdag weer een balletje doen in Selwerd. Hopelijk heeft Reint genoeg kippetjes klaarliggen. Houd de website www.vvoryx.nl in de gaten om goed op de hoogte te zijn van het laatste nieuws rondom de coronamaatregelen in Selwerd komende zaterdag.


Ik wil niet jinxen, maar we staan er behoorlijk fit op. De grote teen van Harald past weer in zijn schoen, Mark bouwt het geheel goed op naar de climax van (komede?) zaterdag, Jurri heeft niet meer over z’n knie gewreven dan andere jaren, Sssikkema zag er weer opgelucht en opgewekt uit, bij Bert speelt de achilles nog niet op, Erwin is voorlopig klaar met vakantie vieren, Rolf heeft zijn astma aardig onder controle en René heeft beloofd de komende dagen rustig aan te doen met de bootcamp. Momenteel alleen J-J in de ziekenboeg. De zweep heeft toch een behoorlijke slag achter gelaten gisteravond. Youp weer teleurgesteld. De kans is groot dat hij dat afwijkende shirtje weer aan mag doen.
Dio Bedum is er, afgelopen zaterdag, behoorlijk hard afgegaan tegen Flash (aha) Veendam. Of een complete off day van iedereen of Flash (aha) was echt heel goed of Mark Leenders had andere verplichtingen. Hoe dan ook, ze zullen uit zijn op revanche en eerherstel. Een beter moment om Oryx tegen te komen hadden ze zich niet kunnen bedenken. De nog steeds regerend kampioen van de hoofdklasse A zal ook dit jaar weer een moeizaam seizoen tegemoet gaan. 
Misschien wordt dit wel het duel tussen de lamme en de blinde. Maar dat kunnen we pas later in het seizoen vast gaan stellen. Grote kans dat we blind beginnen en lam eindigen…Hoe dan ook; we hebben er zin in…..eerst nog even volleyballen, maar dan gaat het weer ouderwets gezellig worden.

De equipe van vv Oryx H1 seizoen 2021-20221

  • Rutger Sikkema #1 (HB) 1,96m
  • Rolf Dijkstra #2 (DIA) 1,88m
  • Mark Kisjes #3 (HA) 1,93m
  • Harald van der Poel #4 (HB) 1,83m
  • Jurri Zijlstra #6 (HA) 1,87m
  • Marten Waard #8 (LIB) 1,67m
  • Jan-Jaap Nieuwenhuis #9 (HA) 1,95m
  • René van der Sleen (HA) #10 1,86m
  • Erwin Jonker (SV) #18 1,86m