Voorbeschouwing Animo ’68 H1 – Oryx H1

Een ouderwets Europees weekje voor de heren in het Bordeauxrood. Een triple header, zouden ze in de formule 1 zeggen. Paais, Animo, Donibah in een week. Zaterdag, dinsdag, zaterdag. De tussenliggende woensdag zullen we waarschijnlijk skippen. Deze wedstrijd is een mooi moment om stil te staan bij de verjaardag van onze senior. En we kunnen alvast een weddenschap starten. Wie is er dinsdag eerder klaar? Wij, die afgedroogd worden door Animo, of de beheerder van de kantine die hetzelfde aantal kaarsjes als de leeftijd van Mark op de taart moet aansteken? Of een andere weddenschap. Zal de eerste kaars nog branden als de laatste is aangestoken? Door alle Covid maatregelen heeft Mark wel mazzel. Het uitblazen van de kaarsjes zal niet meer mogen. En we weten zeker dat er genoeg taart is voor heel Peelo, de kaarsjes van de leeftijd van Mark moeten er namelijk wel op passen….Mark; we houden van je!

Een dinsdagavond doorbrengen in de sporthal in Peelo? Heb je niets beters te doen? Zullen veel mensen zich afvragen. Normaal gesproken zou je volmondig ja zeggen, zeker met een wedstrijd van oranje op de planning. Los daarvan, je gelooft toch niet dat mensen voor hun lol naar Peelo afreizen…Maar na de zoveelste keer teleurgesteld naar een wedstrijd van oranje te hebben gekeken zijn we eigenlijk blij dat we wat anders mogen doen. Vanuit Qatar hebben ze zich ook al laten horen. Ze vragen zich af of ze het Nederlands Elftal wel willen hebben in Qatar. Mensonterend voetbal is niet welkom in het oliestaatje. De campagne ‘Qatar supports football’ is reeds gestart. Zeker nu er zonder publiek wordt gespeeld en ze zich tegen Noorwegen, zonder Haaland, moeten gaan plaatsen. De spelers zullen wel bibberend het veld op komen. Daar hebben wij gelukkig geen last van. We weten dat we ‘mensonterend’ volleybal spelen en zien ook dat het kampioenschap in de hoofdklasse steeds dichterbij komt.

Gekscherend hebben we het de afgelopen jaren altijd gehad over de namen van de spelers bij Animo die (bijna) allemaal met een A begonnen. Maar volgens mij zijn ze daar een beetje van afgestapt. Ook namen beginnend met een andere letter zijn welkom bij de club. Een mooi teken van inclusie, iedereen is welkom. Daarnaast is het ook een mooie kans voor sommigen onder ons om de familie weer eens te zien. Door de verscherpte maatregelen nodig je niet alle familie meer uit op je verjaardag. Toch fijn dat de NeVoBo hierin ook voorziet. Ook de link met Stentor heb ik al een aantal keer aangehaald.

Alles leuk en aardig, maar vertel eens wat over de wedstrijd. Wat kunnen we verwachten? Waar liggen de kansen? Hoe gaan jullie het aanvliegen? Wie staan er allemaal in de basis? Ja, u heeft gelijk. Ik probeer dit moment zo lang mogelijk uit te stellen. Niet alleen omdat we steeds meer het gevoel krijgen toch al een beetje kansloos te zijn. Daarnaast is het elke wedstrijd ook weer de vraag wie er allemaal fit is en wie wat mankeert. Het enige dat ik kan vertellen dat Rolf de meeste indruk heeft gemaakt de afgelopen twee wedstrijden. Dan kan iets over de rest van het team zeggen, maar in dit geval zegt het iets over Rolf. De basisopstelling? Dat is eenvoudig, de zes meest fitte mensen en Youp. Daarna gaan we kijken wie op welke positie het best tot zijn recht komt. Als laatst wordt Youp toegevoegd.

Resultaat? Dat zou mooi zijn. Het zou mooi zijn dat we de avond een beetje geanimeerd doorkomen. Ongeschonden deze dinsdagavond uit komen heeft misschien wel de grootste voorkeur. Zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd. Om 1300 uur de ochtendmatinee tegen de studenten van Donibah ‘Me Hol’.Wel nog een dringend advies aan Jurri: Laat alle telefoons alsjeblieft thuis. Ik heb geen zin om weer tot mijn oksels alle prullenbakken in Peelo te doorzoeken naar een telefoon.