Topjaar voor volleybalvereniging Oryx

Voor volleybalvereniging Oryx is het seizoen 2018/ 2019 er één om nooit meer te vergeten. Niet meer dan vier van de acht in competitieverband actieve Oryx-teams is kampioen geworden.

De eerste kampioenen waren al enige tijd bekend. Het in de hoofdklasse actieve Heren 1 en het in de derde klasse uitkomende Dames 3 hadden zo’n grote voorsprong dat ze al ruim voor het einde van het seizoen niet meer te achterhalen waren.

Dames 1 en Dames 2, beide actief in de tweede klasse, hielden het langer spannend. Zij beslisten de titelstrijd pas in de laatste wedstrijd van het seizoen.

“We zijn in jaren niet zo succesvol geweest als dit seizoen!”, laat een enthousiaste voorzitter Bianca Ottens weten.

Ieder op zijn eigen niveau

Hoewel verguld met de goede prestaties, is het belangrijkste streven van de vereniging dat ieder lid op zijn eigen niveau kan spelen. “We hebben heren- en damesteams op alle niveaus en op recreatieniveau zelfs een gemengd team”, zegt Willemien Niks van de technische commissie van de club.

“Zo kan iedereen plezier hebben in het spel. Het is heel mooi om te zien dat de spelers elkaar in de wedstrijd tot een hoger niveau brengen en zelfs kampioen worden.”