Regels scheidsrechter seizoen 2019/2020

Wedstrijden spelen gaat niet zonder een scheidsrechter. Om scheidsrechter te worden kun je een online training volgen en als je deze met succes hebt afgerond kun je meteen aan de slag om wedstrijden in de 3e en 4e klasse te fluiten. Superhandig, want je bent goed op de hoogte van de spelregels en hebt daar dus ook profijt van als je zelf aan het volleyballen bent! Hoe hoger de klasse van de teams van wie je de wedstrijden fluit, hoe meer kennis en vaardigheden er nodig zijn om de wedstrijd te mogen fluiten. Eerder moest je daar bepaalde examens voor afleggen, maar met ingang van seizoen 2019/2020 heeft Nevobo besloten dat er een vaardigheidstraining – gegeven door een verenigingsexpert – gevolgd moet worden.

Huh? Vaardigheidstraining? Verenigingsexpert? We leggen het uit:

Een vaardigheidstraining is de vervanging van het oude VS2 en is bedoeld voor scheidsrechters die wedstrijden fluiten van de 1e en 2e klasse. In deze training gaat het erom dat je leert een wedstrijd te leiden, te zien welke invloed jouw houding en gedrag heeft op de spelende teams en hoe je kunt bijdragen aan een plezierige wedstrijd. Het gaat dus niet zozeer om het toetsen van je kennis, maar om je vaardigheden als scheidsrechter. Wie geeft die training dan? Daar komt de verenigingsexpert om de hoek kijken. Deze persoon is al scheidsrechter op 1e en 2e klasse niveau en wordt door een opleider van Nevobo opgeleid om de vaardigheidstrainingen binnen een vereniging te geven. Erg handig, want zo kunnen deze vaardigheidstrainingen des te makkelijker gegeven worden.

Elke vereniging is verplicht om met ingang van seizoen 2019/2020 een verenigingsexpert te hebben, daarom is Oryx dringend op zoek naar iemand die deze taak op zich wil nemen. Het gaat om een tijdsinvestering van ongeveer 4 uur. Daarnaast moeten alle scheidsrechters die wedstrijden van 2e klasse en hoger fluiten de vaardigheidstraining volgen.

Heb je interesse om verenigingsexpert te worden? Laat het dan weten aan Jan Houtman, hij informeert je verder over waar en wanneer je de training kan volgen. Ben je al scheidsrechter en wil je de vaardigheidstraining gaan volgen of wil je scheidsrechter worden? Ook dan kan je terecht bij Jan Houtman die je verder op weg zal helpen. Mail Jan via houtmn@hotmail.com

Sluit Menu
Close Panel