Oryx H1 – Vios Kolham

Zaterdag 21 september was het dan eindelijk zover. Na het behalen van het kampioenschap in de hoofdklasse A mogen we ons dit seizoen meten met de ploegen uit de 3e divisie. In de voorbeschouwing hadden we al geconstateerd dat we waarschijnlijk het lelijke eendje van de poule zijn. Dat betekent lekker vrij uit spelen en zien waar het schip strandt. Daarnaast, moet ik zeggen, voelt het ook als een grote tournee. Phil Collins heeft dat ook jaren gedaan. Aan het einde van zijn carrière ging hij de wereld rond met de “First final farewell” tour. Opgevolgd door de “Not dead yet” tour. De tournee erna heette “Still not dead yet” tour. Mark (Kisjes red) is momenteel bezig mijn zijn “Stil not dead yet” tour. Hij zal dit seizoen wel het shirt van Oryx dragen maar meer met tegenstanders praten (over vroeger) dan met ons. Als het maar niet blijft bij die mooie herinneringen van vroeger Mark….de rest van je team heeft nog wel iets van een toekomst…..

Door naar de wedstrijd. In de verbreding van de hal (kantine) probeerden we onze kansen al in te schatten. Dat zag er niet heel rooskleurig uit. Zeker gezien de samenstelling van ons team. Erwin, die een mysterieuze blessure heeft aan zijn arm, moest van de kant toekijken. Thuis had hij wel stiekem nog even geprobeerd of het echt niet kon, maar het kon echt niet. Daarnaast schitterde onze aanvoerder, Jan-Jaap, in afwezigheid. Een of andere vage bijeenkomst in Baarn gooide roet in het eten. Waarom Baarn? dat schijnt centraal in Nederland te liggen. Dus Rolf van de diagonaal af naar de spelverdeling. Mark naar de diagonaal. Voor de rest zag het er wel bekend uit. Het inspelen en inslaan ging als vanouds….rommelig. Waar Vios al met 10 (!) man in het inlopen en inspelen was druppelde bij ons iedereen binnen.

Vol verwachting van wat ons zou gebeuren stapten we de eerste set in. Tot onze verbazing deden we leuk mee. Service druk zat er aardig op, passing was in orde, weinig ballen zomaar op de grond en we sprokkelden onze puntjes lekker binnen. We waren verbaasd dat het zo goed ging dat we zelfs vergaten (3x…) het setpunt ook te benutten. Uiteindelijk trokken we aan het kortste eind en verloren we de set met 30-32. We wisten in ieder geval dat we leuk mee konden doen!

Even leek het erop dat in set twee de tegenstander er een tandje bij zette en even liet zien wat nou echt 3e divisie was. Toch konden we de 3-11 achterstand weer aardig ombuigen in een voorsprong. Degelijk haalden we set twee binnen met 26-24.

Set 3 en 4 waren voor Vios met 2x 21-25. Zeker in set 4 hadden we meer verdiend. Met een 21-19 voorsprong gingen we het slot van de laatste set in. Die gaven we heel professioneel met stomme fouten en zelfs een opstellingsfout weg.

Lichtelijk teleurgesteld maar met opgeheven hoofd vertrokken we naar de verbreding van de hal. Deze wedstrijd is misschien niet het gewenste resultaat behaald, maar biedt zeker wel perspectief voor het vervolg van het seizoen. Zeker als we in acht nemen dat veel (zo niet alle) tegenstanders 2x in de week trainen en wij, als we genoeg fitte mensen hebben die niet hoeven te werken, 1x in de week trainen. We kijken uit naar de derby van volgende week. Exstudiantes komt bij ons op bezoek.