Oryx H1 – Rucola H1

Bij binnenkomst in de verbreding van de hal zat de tegenstander ook al aan een tafel. Ik weet niet wat er allemaal gegeten wordt in Zuidlaren, maar de jonge veldsla groeit als kool. Sommige waren zelfs langer dan (of is het als?) Youp en Erwin bij elkaar opgestapeld. De tegenstander had zich in ieder geval goed ingelezen en we kregen, heel attent, een zakje gemengde rucola overhandigd. Waarvoor dank, heren. Dat heeft ons hoofdgerecht toch zeker wel iets opgeleukt! Enig minpuntje, niet gekocht bij de Coop naast de sporthal.

Zwaarder gehavend dan van te voren gedacht begonnen we aan de wedstrijd. Niet alleen was J-J nog/alweer geblesseerd ook Sssikkema miste door privé omstandigheden. Gelukkig waren J-J en kids er wel om ons mentaal bij te staan en de bordjes om te draaien. Achteraf gezien had ook iemand met een schouderblessure dat kunnen doen. De meeste bordjes werden toch aan een kant omgedraaid. Dat betekende wel dat supersub Mark wel af en toe op de bank mocht zitten, maar toch ook gewoon moest spelen. De vrijgekomen midpositie was voor Mark. Zeven spelers, inclusief libero, precies genoeg om een wedstrijd te spelen. Geen wisselmogelijkheden, geen ruimte voor blessures, anders zou Youp écht als veldspeler verder moeten. Iets dat het team toch al een paar jaar, met succes, probeert te voorkomen. Ik vermoed dat de tegenstander hier vooraf ook over is geïnformeerd.

Moeizaam starte de wedstrijd. Erwin zag iets te veel sterretjes en er moest even een sportdrankje genomen worden. Voordat effect heeft ben je een paar minuten verder. Toen Youp de tegenstander vertelde dat als ze nu direct door wilden spelen hij als veldspeler verder moest was het snel duidelijk. Nog voor Youp was uitgesproken klonk het al “nee, dat willen we niet, we wachten wel even”. Met (ogenschijnlijke) tegenzin gaf de scheidsrechter ons wat tijd om de suikers zijn werk te laten doen. Waarvoor dank!

Al snel was duidelijk dat Rucola veel over had. Flinke servicedruk zorgde voor een gevarieerde pass aan onze kant. Met een logische en voor de hand liggende aanval en een prima blokkering aan de andere kant tot gevolg. We hadden moeite om er door te komen en te scoren. Iets waar Rucola minder moeite mee had. Er werd niet alleen over Erwin heen geslagen. Af en toe was het zelfs prijsschieten. Hier en daar wisten we nog wel wat balletjes van de grond te krijgen, maar dat leverde lang niet altijd een punt op.
Speelden we slecht? Nee, zeker niet. Zoals gezegd, er werd hard gewerkt en we hadden ook een prima servicedruk. Niet dat Rucola enig moment heeft getwijfeld aan een overwinning, makkelijk zal het voor hun gevoel niet geweest zijn. Maar het was niet genoeg. Onder de bezielende leiding van de spelverdeler (hij leest mee…) wist Rucola op de juiste momenten net even het verschil te maken. Door onze servicedruk was er ook aan de overkant een variabele pass. Toch wist de spelverdeler er keer op keer op een fabelachtige manier er een wonderschone set-up uit te persen die vaak niet te missen kansen opleverde.

voor de volledigheid nog even de cijfers. 0-4 voor Rucola met de setstanden 17-25, 19-25, 20-25 en 11-25. In set vier was ons mentaal gebroken. Gelukkig hebben we het nog net boven de 10 kunnen krijgen.

Punt van de wedstrijd is zeker wel voor ons. Mark ‘still not dead yet’ Kisjes moest de midpositie invullen en deed dat geheel op eigen wijze. Bewust van eigen kunnen zoek je het dan toch in andere zaken. Mark had iets slims bedacht. Met dat 6 meter blok voor zich wist hij ook wel dat hij daar geen kans tegen had. Toch wist hij zich op zelden vertoonde manier helemaal vrij te spelen. Een schijnaanloop op eerste tempo verleide de blokkeerden tot een flinke sprong. Maar de bal kwam niet. Althans, niet op 1e tempo. Een boogballetje volgde en met een frivool hupje werd de bal ‘snoeihard’ in geveegd door Mark.

Teleurgesteld dropen we af naar de verbreding van de hal. Niet zozeer om het resultaat, maar meer om het verloren geld. Massaal hadden we allemaal geld ingezet op een 1-3 verlies. Twee pitchers en een schaal kippetjes (MET RUCOLA!) later lieten we Exstudiantes achter in de verbreding van de hal. Wonden likken, pijn verwerken, lichaam herstellen en woensdag weer aan de bak.

Als je de avond moet samenvatten in een restaurantrecensie dan zou die er als volgt uitzien:
Oryx H1 – Rucola H1Prima ontvangst en onderling een fijne sfeer. Toch behoorlijk teleurgesteld in het voorgerecht, prijs kwaliteit verhouding ver te zoeken. Ook de bediening was weer matig. En hoe kan je nou na zo’n teleurstelling nog volop genieten van het hoofdgerecht. Toch nog twee sterren. Het bier was prima en er was een bakje voor de botjes.