Oryx H1 – M& H1

Een mooi uitstapje voor de heren uit Emmen. Ze mogen naar de grote stad. Over de snelweg (ja, zo wordt de Hunebed Highway echt genoemd door de Zuid-Oost Drent). Niet iedereen ging over Borger en Gieten naar de grote stad. Een auto ging via Meppel om Robbert ‘What Else’ op te halen. De peut was vorige week al op en zijn auto stond nog bij de studenten van Chef Piri Piri. In de auto, op weg naar de grote stad, kon Robbert ‘What Else’ in zijn eigen taal in contact komen met de tegenstander. Zo erg dat wij het eerste kwartier moeite hadden om hem te verstaan. 


Even een korte update over het fysiek gestel van Oryx H1

Erwin –> Situatie onveranderd, nog (steeds) niet speelklaar

Rolf –> Kater van de cola na 2 dagen ESNS zonder NS

Mark –> Stabiel, keurig zijn dyclo-kuur afgewerkt

Jan-Jaap –> Kon door de drukke werkzaamheden voor Kim Jung Il niet aanwezig zijn bij deze wedstrijd

Jurri –> lijf in twee delen op te delen. Boven de heupen alles excellent, onder de heupen wat zorgen met heupen, knieen en kuiten

Rene –> Iets te enthousiast geweest in de bootcamp door de weeks, shirt met korte mouwen kan prima in de zomer, de winter in het vervolg gewoon met lange mouwen graag!…..aankomende buikgriep, matig fit

Sik –> Niet fit wakker geworden, ook op dyclo-kuur ingezet, mocht niet batenHarald –> Last van de dikke teen

Robbert –> Ietwat verkouden, vrijdag nog flinke koorts. Blijft niet lang hangen…..in de kantine…

Youp –> Kuchelig, verder stabiel
Mark ‘Still not dead yet’ was de fitste speler van de selectie. Dat mag je best als opvallend beschouwen. Dat mag ook best wel eens in het wedstrijdverslag staan. Na de wedstrijd gaf hij zelfs toe een aantal set-ups in sprong te hebben aangevallen….


Dus, 7 spelers die inzetbaar waren voor deze wedstrijd. Ssssikkema viel vlak voor de wedstrijd uit, J-J voor Noord-Korea aan het werk en Erwin kon maximaal als coach/teller/secretaris inzetbaar. Tijdens het inspelen voelde Jurri de spanning van de wedstrijd al. De spanning zette zich vooral op de kuit af. Toch kon het nog prima (volgens hem zelf). Het inslaan ging nog prima, maar d’r was 1 set-up niet helemaal oke. In z’n ooghoek had Jurri al gezien de scheidsrechter op z’n fluit wou blazen voor het serveren. Toch wilde elke vezel in zijn lijf de set-up nog redden, als ware dit het winnende punt op zou leveren. In een split seconden zette hij aan en in diezelfde split seconde schoot het volledig in zijn kuit…Harald werd verteld dat hij niet stuk mocht gaan deze wedstrijd en Rolf kreeg de instructie om geen enkele set-up op Jurri te geven. Tijdens het handen schudden met de tegenstander en tribune bedacht coach Erwin dat het nog handig was om Jurri en Mark “Still not dead yet” van plek te wisselen. Dus Jurri op dia en Mark “Still not dead yet” op hoofdaanval. De scheidsrechter was al op de hoogte gesteld van de fysieke gesteldheid van het collectief en dat de kans aanwezig was dat de libero….


Toch gingen we van start alsof er niets aan de hand was. We deden, opgezweept door de volle tribunes, leuk mee tot aan 14-14 ergens in de eerste set. De situatie dat Jurri niet kon aanvallen bracht de spreiding van aanvallen in een beperkte situatie. Over onze mid-spelers of via de buitenkant. Dit moest ergens tot problemen leiden. De pass was prima, daar lag het niet aan. Die hadden Youp en Rene toch aardig onder controle. Aanvallend kwamen we toch in moeilijkheden en liep M& toch een paar punten uit. 17-25 was de uitslag van set 1.
Set 2 was een kopie van set 1. We deden leuk mee, maar we verloren ergens de aansluiting. 18-25 gaf het scorebord aan. 
In set 3 deden we iets langer mee. Onze servicedruk op de libero nam iets toe waardoor M& iets meer in problemen kwam. Toch trok M& aan het langste eind en stond er 22-25 het aan het einde van de set op het scorebord stond. 
In set 4 bleven we doen wat we de hele wedstrijd al deden. Zo veel mogelijk plezier, servicedruk op de libero, onze eigen pass onder controle houden en hard werken in het achterveld. De heren uit zuid-oost Drenthe dachten de punten al in de tas te hebben. Er werden wat wissels toegepast. Dat liep toch iets anders dan gedacht en gehoopt. We waren dan wel mank, maar verslappen kon M& ook niet. De eerste wissel werd ongedaan gemaakt en de eerste spelverdeler moest (heel even maar) plaats maken voor de tweede spelverdeler. Dat het daar niet beter van werd zag ook de coach van de tegenstander. Dus de eerste spelverdeler kwam er na 4 rally’s weer in. Een donderspeach en iets verslappen aan onze kant bracht wat lucht. De straf training werd op het nippertje ontweken, maar met flink gemak werd de 4e set toch prooi voor ons. 25-15. Mark “Still not dead yet” speelde een belangrijke rol. De dyclofenac begon te werken. In volle sprong maakte hij in z’n eentje de tegenstander helemaal hoorndol. Veegballetjes via het blok, hard geslagen ballen door of langs het blok, een tik balletje, werkelijk alles lukte. Volgende keer iets eerder beginnen met je kuur Mark! 1-3 voor de mannen uit Emmen! Geen verassing.


Gezien het spelersmateriaal en de fitheid daarvan is dit echt het maximale resultaat. Toch loopt dit als een soort rode draad door het hele seizoen heen. We zijn nog geen wedstrijd compleet (en fit) geweest. We hebben nog geen enkele wedstrijd een schim van de vorm van vorig jaar laten zien. De tactische wissels hebben nog niet kunnen werken, omdat dit domweg nooit kan. Het was zelfs zo erg dat de eerste al naar huis vertrok, nog voordat er een drankje op tafel stond. Het was zelfs zo erg dat we precies op tijd waren voor het bakkie koffie van Robbert ‘what else’ (klokslag 8 uur). De boombox van het 3e van de ex-studenten draaide nog volop toeren toen wij afdropen. Snel onder de wol, snel nog een ibu naar binnen, snel nog een kopje warme melk of thee met honing. Morgenochtend springen de kids om 7 uur weer op het bed…..daar moeten we klaar voor zijn…
Aankomend weekend zijn we vrij. Niet dat dat iets gaat veranderen aan het fysieke gestel van een ieder. Als dit zo door gaat verliest de 3e divisie een pareltje. We blijven hoop houden. Hoop op dat Bedum en Vios structureel punten gaan laten liggen. Hoop op dat Heerenveen niet dichterbij gaat komen en hoop op dat we zelf structureel punten gaan pakken. Dan heb ik het over meer dan 1 punt per wedstrijd.

Sluit Menu
Close Panel