Oryx H1 – Dio Bedum H3

Het was een nacht, die je normaal alleen in een film ziet. Het was een nacht waarvan we dachten, dat is wel een tijdje geleden. Ik wil niet gelijk alle champagne er in gooien, dus eerst terug naar het begin.

Vorige week hebben we het gehad over de naam Krat(h)os. Gisteren moesten we tegen Dio Bedum en lijkt het me goed om even stil te staan bij de mooie afkortingen die veel sportverenigingen hebben. In het voetbalwereld kom je meer van dit soort afkortingen tegen dan in de volleybalwereld. VIBOA (voetbal is bij ons aangenaam). VIOS (voetbal/volleybal is onze sport). TPO (Tussen Puinhopen Opgericht). DESTO (Door Edel Spel Tot Ontwikkeling). AGOVV (Altijd Geleuter Over Voortdurend Verlies). DES (Door Eendracht Sterk). En dan komt natuurlijk onze tegenstander van gister DIO (Door Inspanning Ontspanning).Of het voor Dio ook Dio werd kom ik zo meteen op terug. 

De week van Oryx Heren 1. Het leek wel op het verhaal met de 10 anders gekleurden. J-J moest de training overslaan om, voor zaken, uit eten te gaan. De Chinees in het stadspark is dan the place to be….zeker als de zakendelegatie uit China komt. Toen waren er nog 9. Kisjes ‘Still not deal yet’ had een vage reden om niet te komen, toen waren er nog 8. Robbert ‘George’ van Veen had een jarige thuis en moest ook verstek laten gaan. Toen waren er nog 7. Erwin had nog steeds last van dikke vingers en moest de training ook overslaan. Toen waren er nog 6. Gelukkig hadden we een meetrainen en steeg het aantal weer naar 7. Na een stevige bootcamp gingen we met een bal aan de slag. Daar ging het mis voor onze meetrainer, al was het nog wat onduidelijk wat het precies was. Een zweepslag was het aannemelijkst. Toen waren er weer 6 kleine Chineesjes. Toen was het nog niet klaar. Youp had een fantastische training waar maar twee dingen lukte…..niets en helemaal niets. Halverwege de training besloot Youp het voor gezien te houden. Toen waren er nog 5. Toen de oefening klaar was mocht Ssssikkema niet mee doen en sloten 4 kleine chineesjes de training af. #goedevoorbereidingishethalvewerk

De zaterdag moest niet nog gekker gaan worden. Onze grote chef-fiets kwam met de auto en onze grote chef-auto kwam met de fiets. Zo fit, vitaal en compleet waren we nog niet eerder dit seizoen aan een wedstrijd begonnen. Bijzonder want het volleyballen moest vandaag tussen de (minder)feestjes door gebeuren. Dat konden we niet als excuus gaan gebruiken. Erwin voelde z’n vingers niet en kon dus ‘gewoon’ meedoen. En J-J had een SARS-virus overgehouden aan het zakenbezoek. Voortvarend begonnen we aan de eerste set. Rolf als spelverdeler voor de zekerheid, Kisjes ‘Still not dead yet’ op dia, René en Jurri op hoofdaanval, Harald en sssssikkema op hoofdblok en Youp op libero. Met de oude vertrouwde servicedruk pakten we Dio gelijk bij de strot. Een onnavolgbare Jurri scoorde bal na bal aan de buitenkant. Dit leverde een grote voorsprong op. Een voorsprong die we aan het einde vakkundig verkleinden. Zonder ons gek te laten maken pakten we de eerste set met 25-20. Met in ons achterhoofd dat we niet alleen onze 25 punten gescoord hadden maar ook zeker de helft van punten van de tegenstander gingen we vol vertrouwen set 2 in. Dio maakte iets minder fouten en wij raakten wat achter op. Een beetje knullig naar het einde was deze set voor Dio met 20-25. In set 3 waren de rollen weer compleet omgedraaid. Zelfs Youp zette meer dan een stapje voor wat verdedigend werk. 25-19 betekende de 2-1 voorsprong. Waar iedereen mee akkoord zou gaan gebeurde niet. Tegen de verhouding in pakte Dio toch de 4e set (22-25) en dwongen een 5 setter af. Vanaf punt 1 in de 5e set was duidelijk dat wij deze kans niet aan ons voorbij lieten gaan. Er was eindelijk wat sfeer en energie in de wedstrijd. Dio begon wat te mopperen en wij (ja, zelfs Youp) zette een stapje extra. Met 15-10 bekroonde we onze eerste winst van het seizoen.  Voor Bedum deze keer geen ontspanning na inspanning…

Er zijn een aantal mensen die we willen bedanken. Marten voor het tellen. Af en toe haal je het bloed onder de nagels van de tegenstander vandaan. Dit doe je niet expres, soms helpt het wel! Goed dat je er weer bij was. Ook willen we graag ons publiek bedanken. Griellla, leuk dat je erbij was. We hebben je gezien, ik hoop dat we je een beetje hebben kunnen vermaken. Gerdien, bedankt dat je ons gelijk weer met de voetjes op de grond heb gezet na de wedstrijd. Man, wat waren we blij, maar jou realistische kijk zet ons meteen op scherp en maakt ons hongerig naar meer.

Dan willen we ook nog exstudiantes heren 3 bedanken. Hoe kan je zo’n overwinningsfeestje nou beter vieren dan met een grote boombox boordevol slechte, afgrijselijke en onbekende muziek. Als ik zeg dat ‘Fuifje’ van Doe maar Dave het hoogtepunt was weten de lezers genoeg denk ik. Binnen 4 nummers was de net volgestroomde kantine alweer helemaal leeg. Hulde.

Veel plezier wensen we Robbert ‘George’ van Veen komend weekend. Een romantisch tripje naar Amsterdam staat op het programma. Dat de verschillen tussen Meppel en Groningen er toch wel zijn blijkt uit de definitie van weekend. Hier bij ons in Groningen is dat vrijdag, zaterdag en zondag. In Meppel is het weekend van zondag tot en met dinsdag. Na wat doorvragen bleek trouwens dat ze niet naar de Bijenkorf of Museumplein gingen en dat het hotel in Nieuw-Amsterdam staat…..veel plezier!

We zijn er klaar voor om volgende week ook Peize op de rollen. We kijken er naar uit!

Sluit Menu
Close Panel