Oryx H1 – Bedum

Eindelijk, het moment is daar. Totaal onverwacht, dat wel. Niemand had er rekening meegehouden en dan gebeurt het toch! Dat gaat ons geld kosten dachten we nog. Het bestuur vond dat we het zelf maar moesten uitzoeken. Bijna vanaf dag een zijn we er toch mee bezig, week in week uit die spanning. Slechts een keer heeft het ons in de kou laten staan…. maar dan was Reint er voor ons! Selwerd was altijd open! Voor Rolf was het de laatste paar weken een hoofdpijndossier. Verbaasd, boos, verward, vol ongeloof, teneergeslagen, alle fases hebben we wel gehad…..en dat eindigd dan in totale blijdschap!! We hebben de sleutel van de gymzaal weer terug. Je gelooft het niet, in de werktas (hoe die daar in is gekomen vragen we ons nog steeds af)….dat leek Rolf een goede plek om de sleutel de zomervakantie door te brengen.

Dit weekend zou het kunnen gebeuren. Het K-woord (nee, niet kut) ligt het hele seizoen al in onze mond. Na winst of verlies klonkt het vaak uit volle borst. Maarom het vandaag werkelijkheid te maken waren er nog behoorlijk wat mitsen en maaren. Winkhem moest een set laten liggen en wij moesten met 4-0 winnen. Beide niet onmogelijk, maar met een Bedum in bloedvorm en de afwezigheid van René lag dat niet helemaal in de lijn der verwachtingen.

Vanaf punt een maakten we duidelijk dat onze insteek toch echt de 4-0 was. Bedum was niet van plan mee te werken, het werd een leuke pot waarin door beide ploegen hard gewerkt werd. Veel lange rally’s, miraculeuze reddingen en twee scheidsrechters die het spel (en misschien nog veel belangrijker de sfeer) goed aanvoelden. Toch trok Oryx, mede door een sterke service van Jurri aan het langste eind. 25-17, 25-18, 25-23 en 25-17 waren de setstanden. Mark, die aan het afbouwen is, speelde de wedstrijd van zijn leven. Jurri serveerde als nooit te voren. Harald had bijna een scoringspercentage van 100%. J-J was blokkerend oppermachtig en Sikkema had de mid van Bedum in zijn broekzak. Nee, het was duidelijk een teamprestatie die deze 4-0 werkelijkheid gemaakt heeft! Daarmee komt het aantal 4-0 winst op het bizarre aantal van 11….

Op setgemiddelde zijn we niet meer in te halen door de Meeuwen, twee wedstrijden voor het einde zijn we kampioen. Is daarmee de spanning uit de competitie? Nee, het is nog hartstikke spannend. Meeuwen ziet af van de P/D, dus de nummer drie maag zich van opmaken voor dit extra weekend. Na het 4-0 verlies tegen Donitas is het nog niet zeker dat Winkhem de P/D mag spelen. Donitas staat op 3 punten met een wedstrijd minder. Alle kans dus nog voor de studenten in het geel en blauw. Ook onderin is het nog spannend. De vreemd eend in de poule (HeVoC) en de siddebuurster moeten onderling nog uitmaken wie rechtstreeks eruit gaat en wie nog een kans in de P/D krijgt. Voor Sudesto lijken de kaarten toch wel geschud.

Sorry René, maar volgende wedstrijd doen we het gewoon nog een keer…😘