Opium Heerenveen H1 – Oryx H1

Op deze bijzondere dag, Is het hele team van slag, Vandaag geen ‘pasje links, pasje rechts’ Vandaag iets heel anders, iets heel geks, Gedwongen door pijntjes en afwezigheid, Wel hard werken, heel gevleid, Rolf als spelverdeler en Erwin als libero,Youp die (‘t) mist, ‘t is niet anders, Let’s go! Die moest naar de grote baas, Die man in het rood, Sinterklaas, De rest moest aan de bak in het veld, Vol voor de punten, vol in het geweld, Opium Heerenveen is de concurrent, Vandaag worden de heren gescheiden van de vent, D’r op of d’r onder dat is het vandaag, Afhaken of aansluiten dat is de vraag,We verdienen hier niet mee ons brood, Toch is het vandaag de gladiolen of de dood, Zorg dat je de realiteit niet mist, Betink dast stjerlik bist, Hup hup Bordeaux-rood en zwart, Op de uitslag wacht ik met smart,

U begrijpt, de selectie is niet compleet, iedereen aanwezig behalve Youp. Aanvoerder J-J had weer last van de zeurzak, Erwin had de gewoonlijke pijntjes en Jurri is naast nieuwe knieën ook toe aan een nieuwe heup. Doordat Erwin op Libero ging kon hij pijnloos meedoen. Dat hulpeloos toekijken had hij wel gezien.

Het duel der kneusjes in de derde divisie. Als er ergens een degradatiespook zichtbaar en voelbaar zou moeten zijn dan was dat gister, in Heerenveen. Echt merkbaar was dat niet in het team. Pas op zaterdagmiddag 14 uur kwamen de appjes op gang over wie kon rijden en wie eigenlijk niet. Na het binnen halen van die ouwe man met dat schimmel tussen z’n benen konden vrouw en kind weer thuis afgezet worden en met haastige spoed naar Heerenveen. 
Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, mede ook omdat ik er niet bij was…Het was even zoeken naar het juiste veld, meer dan 6 onder één dak hebben we nog nooit eerder gezien. Na een kwartier hadden ze veld 69 gevonden. Erwin heeft geen bal aangeraakt (ja hij stond wel in het veld). Ssssssikkema was de knapste, jurri was de geilste, George was onnavolgbaar (tenminste voor mij op de app), Youp heeft toch veel meer weg van de bavianen dan we dachten en er is goed gegeten en gedronken. We hebben zelfs een ‘Cobaatje‘ gekregen. Voor degene die niet weten wat een ‘Cobaatje’ is. We hebben ooit (in Nieuw-Buinen nota bene) van een vriendelijke barjuffrouw een rondje gekregen omdat we zo gezellig zijn. Coba was haar naam en sindsdien houden we ‘Coba’ in leven. Alhoewel een naamsverandering naar Linda is voorgesteld. 10-25, 21-25, 13-25 en 26-24 zorgde voor een 3-1 overwinning. Het bleef nog lang onrustig in Heerenveen…

Dan moet ik nog een puntje aanstippen. De ooit zo technische sport volleybal is niet meer. Werd voorheen een wedstrijd kapot gefloten door vermeende technische fouten slaat men, met de nieuwe regels, dit jaar wel volledig een andere weg in. Alles mag, echt werkelijk alles mag….maar op het ‘moment suprême’ werd Rolf toch voor een vermeende technische fout afgefloten. Een iets te scherpe pass (Jurri? René? J-J? Erwin had geen bal aangeraakt) zorgde ervoor dat Rolf iets meer z’n best moest doen. Heldhaftig werkte Rolf zijn rechterhand achter de bal en speelde hem zeer vakkundig en technisch bekwaam naar Ssssssikkema. Plots werd dit euforisch moment afgefloten door de scheids. Door deze dwaling gingen de mannen van Oryx toch nog met mineur naar de douche. Het betekende namelijk het verlies van de 4e set. Sowieso dubieus dat er maar een scheidsrechter was….we betalen ons toch blauw voor twee scheidsrechters…..kunnen we dat geld ergens terug vragen?

Hoe kijken we nou terug op dit duel der kneusjes? Positief…we zijn niet zo kneuzerig als dat de stand doet vermoeden. Eerst volgende wedstrijd is op 7 december, thuis in Selwerd, tegen Flash (ahaaaa) Vaindam. Reint, zet je de ‘Coba’ al klaar?

Sluit Menu
Close Panel