Oorzaak virusuitbraak bekend!

De kerstperiode is altijd een mooie tijd om eens achterom te kijken. Waar komen we nou vandaan, waar staan we nu en dan je zegeningen tellen. Als we dan nu achteromkijken kunnen we allesbehalve onze zegeningen tellen. Al een jaar of twee zitten met deze ellende. Van de intelligente-lockdown via een gedeeltelijke lockdown naar avondlockdown en dan nu een harde lockdown.

Nu met de harde lockdown is de moed me zo onderhand in de schoenen gezakt. Alsof je verdwaald bent in het verkeerscirculatieplan van de stad. Alsof je een reisje aan het boeken bent en er steeds maar weer kosten bij komen. Voor het beddengoed, voor het ontbijt, voor het vervoer naar het hotel, voor het flesje water dat voor je klaarstaat, enzovoorts. Het is alsof je de shampoo uit je haren aan het spoelen bent terwijl er iemand, stiekem van boven, steeds meer shampoo in je haar spuit. Er lijkt geen einde aan te komen. 
 
Wie van sprookjes houdt zal volhouden dat dit virus is ontstaan op de markt in China en van vleermuis tot mens is gekomen. De wappies zullen denken dat het virus ‘per ongeluk’ is ontsnapt uit een of ander laboratorium. Een voorbode voor oorlogsvoering 3.0. De vergelijking met de tweede wereldoorlog mag gelukkig niet meer gemaakt worden. 
 
Wat nou de echte oorzaak is van het uitbreken van dit virus is voor veel mensen een vraag. Opvallend is wel dat deze pandemie en haar maatregelen heren 1 keer op keer goed uit lijkt te komen. Na een verrassend kampioenschap in de hoofdklasse mochten ze het proberen op de drempel van de landelijke competitie. Telkens vlak voordat degradatie een feit leek te zijn werd de competitie stil gelegd. Zo ook nu weer. Redelijk kansloos bungelen ze onderaan en wat schept onze verbazing? Weer een competitiestop. 
 
We geven toe, het komt door ons. We zullen onze degradatie accepteren. Volgend seizoen gewoon hoofdklasse zodat iedereen weer een seizoen fatsoenlijk kan afmaken!