H1 De Kop Is Eraf

Woensdag 28 augustus, op Bommen Berend nota bene, was het zover. De start van Oryx Heren 1 voor het seizoen 2019-2020. Met een fijne roes zijn we allemaal de contractbesprekingen ingegaan met als resultaat dat de selectie ongewijzigd is. Niemand weg en niemand d’r bij. Zelfs Jurri heeft thuis afgedwongen nog een seizoen mee te draaien. En van carriere-afbouwen komt bij Mark nog niet zoveel terecht. Sterker nog, na de magere jaren bij Stentor bloeit Mark weer helemaal op. Nu Mark zijn eigen nieuwe wedstrijdjurk heeft aangeschaft gaat hij er zeker nog even door!

De eerste beproeving was gelijk al pittig. De grote trap naar de ingang van de Vissenkom (gymzaal Siersteenlaan). Boven eerst maar even handen schudden en checken of iedereen oke was. Op een pijnlijke enkel en last van de rug na was iedereen verbazingwekkend fit. Deur van het slot en omkleden in de kleedkamer, veld opbouwen en daarna starten. Op het moment dat (halverwege de training) Youp dacht dat hij de (volley)ballen beter thuis had kunnen laten mocht er dan toch ingespeeld worden. De traditie van vorig jaar wordt in stand gehouden. De bootcamp warming-up van Rene levert heel wat vloeken op, maar achteraf zijn we hem vaak dankbaar. Hopelijk komt iedereen weer een beetje fatsoenlijk uit bed.

Na de training volgde een kleine vooruitblik. Na het onverwachte kampioenschap in de HPA mogen we ons nu vermaken in de 3e divisie. Daar kijkt iedereen naar uit. We beseffen ons dat we het lelijke eendje van de 3e divisie zijn en beseffen ons ook dat (op Heerenveen en Oryx na) niemand zich zorgen maakt om eventuele degradatie. We zullen punten moeten gaan sprokkelen en blij zijn met elk punt wat we mee naar huis nemen.
Nieuwe tegenstanders, soms ook oude bekenden, nieuwe dorpjes, nieuwe sporthallen, maar waar we het meest naar uitkijken is het broodje Duurswold. Tenminste als Kolham hiervoor een vrijwilliger heeft kunnen vinden.

Hieronder volgt een lijstje voor de programmaboekjes;
1    Robbert van Veen             (HB)    1,87m
2    Rolf Dijkstra                      (DIA)   1,88m