Exstudiantes – Oryx H1

Het wedstrijdverslagen begint dit keer op vrijdagavond. Er was een pubquiz in De Oude Brandweer (waar zit ie ook alweer Mark?) voor de leden van VV Oryx. Heren 1 had ook een team afgevaardigd. Na een stroef begin in de eerste twee rondes pakten de heren de draad aardig op. Aan het einde van de quiz stond heren 1, samen met dames 3, bovenaan. Er moest een benaderingsvraag aan te pas komen om te bepalen wie deze pubquiz zou gaan winnen. Vol vertrouwen zagen de heren de sport categorie tegemoet. Een voetbalvrouw ook nog. De heren moesten zich inhouden om niet alvast het gebruikelijke lied in te zetten (kampioenen, kampioenen, kampioenen, ole, oleeeeee). “Hoeveel doelpunten heeft Ruud van Nistelrooij in zijn gehele carrière gescoord?” Luidde de vraag. Kat in het bakkie, strik d’r om, die is voor ons. Wat weten vrouwen nou van voetbal? Grote kans dat ze nog nooit van deze Ruud gehoord hebben……maar, toen sloeg de onzekerheid toe.

400? Nee veel te veel! 250? Hmmm….iets minder toch? Laten we 234 zeggen, dan zitten we goed.

Zo moet het gesprek er ongeveer uit hebben gezien. Dames 3 had 250 doelpunten als antwoord. Wat blijkt? De dames gingen er met de prijs en eer vandoor….stelletje prutsers!!!! Onderaan zal ik het, volgens de organisatie, juiste antwoord vermelden.

Doordat de heren de sport/voetbal benadringsvraag van dames 3 hadden verloren kwamen er ineens allemaal excuses naar voren waarom ze dan wel niet verloren hadden. Speelt de trompetist op 4 mei om 20:02 de Taptoe of the Last Post? Mochten er nou maximaal 4 of 5 spelers in een team? Mark had ook niet meegeholpen door wat goede antwoorden iets te hard door de zaal te roepen. De middag in de zon op het terras was niet de juiste voorbereiding….als je het mij vraagt heb jullie gewoon terecht verloren, zeker als de benaderingsvraag zo in jullie straatje ligt…..Kennis=Macht blijkt maar weer.

Vorige wedstrijd ontbrak René, nu was het de beurt aan Robbert (alias George). Robbert heeft besloten een huis te kopen in Meppel (God hebbe zijn ziel). We hebben ons best nog gedaan, maar zijn keuze stond vast. Waarschijnlijklijk heeft George hier zelf ook geen invloed op gehad. Na de sleuteloverdracht afgelopen week heeft hij wat anders aan zijn Hoofd.

Voor deze wedstrijd nog twee wedstrijden. Een uit een een thuis, gelukkig beide in Selwerd. Dus nog twee thuiswedstrijden. Nadat het kampioenschap al binnen is hebben we nog een sportieve plicht te vervullen. Dat doen we met groot plezier. We hebben nog een aantal doelstellingen staan die nog niet behaald zijn. We kunnen aan het einde van het seizoen op een gemiddelde van 4 punten per wedstrijd komen, daar gaan we hard ons best voor doen.

Het wordt overigens ook hoog tijd dat het seizoen eindigt. De dyclofenac, sporttape, tijgerbalsem, pufjes, sportdrank of andere suikerhoudende drank, paracetamol en andere benodigdheden raken zo langzamerhand op. De tas van Mark, Jurri, Erwin, Rolf, Harald en Jan-Jaap beginnen aardig leeg te raken. Een kleine rekensom leert dat alleen Erwin al een meter of 40 aan sporttape gebruikt dit seizoen. De enkelbraces van René zijn nodig toe aan een wasbeurt net als de knielappen van Youp. Sikkema is sowieso toe aan een beurt, maar dat terzijde.
Je merkt dat de spanning, voor zover die er was dit seizoen, er wel vanaf is. Het inspelen was wat gezapig, het inslaan rommelig. En zo begonnen we de wedstrijd ook. Exstudiantes heeft nog een paar punten nodig om lijfsbehoud veilig te stellen. Die hadden er nog wel zin in. Beide instellingen zorgde voor een 9-5 achterstand voor Oryx. Gelukkig serveerde Jurri alles weer recht en trokken we met 16-25 aan het langste eind.  Set twee was een kopie van de eerste set. Een slap begin zorgde voor een achterstand totdat Jurri weer ging serveren. 15-25 stond er op het scorebord. Opvallend was dat veel mensen toch, na het behalen van het kampioenschap, nieuwsgierig zijn geworden naar Oryx. Wat is dat nou voor ploegje? Tijdens de kampioenschapswedstrijd telden we 2 toeschouwers, vandaag hadden we zeker meer dan twee handen nodig. In set 3 kreeg Jurri wat rust en dat was gelijk te merken. Een heel gelijk opgaande set tot ver in de 20 zelfs. Gelukkig konden we op het juiste moment een foutje afdwingen en meer dan twee punten voorsprong nemen, 22-25. De Servië druk werd wee opgevoerd in set 4. De spelverdeler van Exstudiantes heeft verreweg de meeste kilometers gemaakt. Een opzienbarend moment was een spectaculaire redding van de libero van Exstudiantes. In het doorglijden kwam hij tot onder de tafel van de telsters. Wat daar gebeurde kon niemand zien, maar dat de dames er geen moeite mee hadden was voor iedereen duidelijk. Het spectaculaire was dat de libero ook nog op tijd terug was om de volgende bal ook nog te verdedigen. Hulde en respect daarvoor! 15-25 was de stand en dat maakte de 12e (!) 4-0 voor Oryx.

Nog een wedstrijd te gaan. We liggen nog steeds op koers voor onze doelstelling. Scheemda mag nog een keer naar Selwerd komen. We hopen dat de ‘krullebol’ en het ‘hijgende hert’ op tijd zijn bijgekomen van hun zware 5 setter. Selwerd, zaterdag 13 april, 14:30 uur, veld 3 sluit Oryx heren 1 dit memorabele seizoen af.

249 doelpunten heeft, volgens de organisatie van de pubquiz, van Nistelrooij in zijn carrière gescoord. Daar zitten de interland doelpunten niet bij….maar ook als die waren meegerekend hadden de dames alsnog gewonnen….