Animo ‘68 H1 – vv Oryx H1

De spannendste uitwedstrijd van het seizoen stond op het programma. We moesten naar Peelo, Assen. De grootste zorgen maakten we ons over Robbert V, ook wel beter bekend als George (hij snapt vaak de Clooney, vandaar). Nu Robbert V. naar Meppel is verhuisd (geheel vrijwillig overigens) hebben we minder grip meer op hem. Aangezien Robbert V. afhankelijk is van openbaar vervoer hebben we hem maar opgepikt vanaf het station Assen. Dit was beter voor iedereen.

Animo ‘68, volgens eigen zeggen ‘een bruisende volleybalclub met rond de 120 leden’. Iedereen is welkom, toch hebben we daar zo onze twijfels over. Adriaan, Arno, Ard, André, Adriaan en Arnoud zijn slechts enkele namen uit het eerste van Animo ‘68….Anders dan beginnend met een A is vrij zeldzaam, blijkt uit verder onderzoek. Als dat toeval blijkt te zijn zal Hemelvaart en Pinksteren binnenkort ook wel op een dag vallen…Asymmetrisch is de wijk Peelo, neemt niet weg dat het een groot doolhof blijft. Afgrijselijk willen we zo niet zeggen, maar een andere smaak hebben we wel. Alhoewel de sporthal toch een pareltje blijft met z’n houten vloer (die er dus al een tijdje niet meer ligt…) en gezellige kantine met de kerstverlichting op stand-by. Anders en uitdagend is het om een stukje te schrijven waarin alle zinnen beginnen met een A. Afwijken daarvan doe ik niet in deze alinea, maar daar stop ik nu wel mee…Afzien was het en af is het stukje nu wel!

Kisjes ’stil not dead yet’ had weer een reünie, voor tijdens en na de wedstrijd. Een groot gedeelte van de spelers, aan beide kanten, hebben een link met Stentor. Dijkstra, Waard, Kisjes, Sssssikkema, Zijlstra en Jonker hebben ooit bij Stentor gespeeld. Daarnaast was het ook een familiair weerzien. De zijstraatjes (zo groot zijn ze ook weer niet) stonden tegenover elkaar.

Ssssikkema was de grote afwezige. Al een tijdje heeft hij last van zijn bovenbeen. Die was nu net weer een beetje pijnvrij. Met zicht op de kraker volgende week in High Sand/ Juicy Lake liet hij deze wedstrijd schieten. Voor de rest was de selectie compleet. Erwin kon weer beginnen en dus kon Rolf weer naar zijn vertrouwde diagonaal. De gebruinde Jurri kon weer rekenen op een basisplek op de hoofdaanval, net als Rene. Robbert ‘George’ V. en Harald begonnen op hoofdblok en Youp was de libero van het stel.

Voldoende ingrediënten aanwezig voor een mooie pot.

Blijkt maar weer dat het hebben van alle ingrediënten nog niet voldoende is voor een lekker gerecht. Kinderlijk eenvoudig werd Oryx weg gespeeld. Alsof de heren van Animo zich in een speeltuin waarden. Door het publiek werden de mannen opgezweept om letterlijk de grens op te zoeken. De grens van wat de mannen nog wel konden en wat de mannen net niet meer konden. Ze speelden met ons. De mannen van Animo, lichtelijk opgewonden inmiddels, genoten zichtbaar van deze ‘spielerei’. Waarom niet iedereen heeft mogen spelen bij Animo is ons een raadsel. Effin, we waren niet bij machte om iets terug te doen. Gedesillusioneerd droop Oryx af richting kleedkamer om eerst te gaan douchen. Dat is in jaren al niet meer gebeurd.

Onze blik is alweer gericht op de volgende wedstrijd, namelijk die tegen Krathos (of is het Kratos?). Gedegradeerd uit de tweede divisie, als dat geen spektakel gaat opleveren weet ik het ook niet.

Dan moeten we nog even terugkomen op onze ‘like en win’ actie. Er waren twee seizoenskaarten voor vv Oryx H1 te winnen. De gelukkige winnaars van deze ‘like en win’ actie zijn: Aisha Stalman en Laurent Jensma!!!!

Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs! Deze komt snel jullie kant op!