Oryx H1 – Barla H1

Veel gemeentes lopen deze tijd tegen financiële problemen. Door een wispelturig beleid vanuit de overheid worden toegezegde bijdragen voor bijvoorbeeld jeugdzorg op het laatste moment toch verlaagd door de overheid. Gemeentes komen vervolgens voor grote tekorten te staan en moeten zwaar bezuinigen. Wie zijn daar vervolgens de dupe van? Drie maal raden…..juist! Correct! Oryx heren 1. De schoonmaak van de zaal is sinds vorige week al terug geschroefd naar 1x in de week. Om niet tussen de stofwolken te trainen hebben we dit intern opgelost. Erwin neemt wat emmers en sop mee, George neemt de doekjes mee, Mark ‘still not dead yet’ neemt de mop mee, Aanvoerder J-J neemt de stofzuiger mee, ssssikkema neemt de schoonmaak handschoenen mee en rolf zorgt voor de plumeau. Een half uurtje eerder dan normaal verzamelen we in de kleedkamer. We trekken onze schoonmaak kleding aan en verdelen de taken. Een paar zijn in de kleedkamer aan het schrobben, Erwin doet de toiletten (als enige hoeft hij hiervoor niet op de knieën) en de rest bemoeid zich met de zaal. Eerst flink afgelopen stoffen en zuigen. Daarna wordt zorgvuldig de vloer gemopt….maar let op, niet te nat, anders duurt het te lang voordat de vloer droog is. Dan kunnen we de sportkleding aandoen en een balletje gaan slaan. Geen enkel probleem. Als we de gemeente op die manier kunnen helpen doen we het graag. Maar deze week kwam daar nog een bezuiniging bij….slechts een derde van de verlichting deed het. Wellicht dat we hierdoor goed bijdragen aan het stikstofvraagstuk….laten we het hopen. Ook hier werkt Oryx heren 1 zich wel doorheen. Pas getrouwde Youp zit nog vol in de romantiek en neem kaartjes mee. Bij het aansteken van het 352e waxinelichtje hadden we het idee dat er voldoende licht was….we moesten snel zijn want de eerste waxinelichtjes gingen alweer bijna uit. Het deed wel iets met de sfeer. Er werd met liefde gevolleybald. Middels zachte aanrakingen deelden we elkaar liefdevol complimentjes uit. We gunden elkaar de punten en de acties. We namen de schuld van fouten waar we niet bij betrokken waren met liefde op ons. Zonder mopperen zeepten we elkaars ruggetjes in die we vervolgens (gelukkig hebben we dat nog wel…) met lekker warm water afspoelden. Met een voldaan gevoel stapt iedereen weer in de auto om lekker ontspannen naar huis te gaan. Kortom, we zijn weer een stuk dichter naar elkaar toe gegroeid…We kijken uit naar de volgende bezuinigingen bij de gemeente!

De volgende bezuiniging kwamen we eerder tegen dan verwacht. Bij het sfeerproeven keken we toch even raar de zaal in. De bal van veld twee kwam ons al vrolijk tegemoet gerold. Het net wat normaal gesproken tussen veld 2 en 3 hangt was weg. Helemaal weg….18 bij 7….weg. Dat er gewoon gespeeld werd verbaasde mij nogal. Dat wij als eerste begonnen ‘te zeuren’ bij de bar verbaasde mij nog meer. Dat er niemand met een gebroken enkel is afgevoerd mag een wonder heten…het net was stuk (zaten allemaal gaten in denk ik…) en daarom was het weg. Gelukkig ging de wedstrijd naast ons niet door en konden we gewoon spelen.

De koploper van dp derde divisie kwam bij ons op bezoek. Barla H1 had, tot nu toe, alles gewonnen met 4-0 of 3-1. Vaak ook nog met dikke cijfers. Gezien onze aanwezige selectie hoopten we niet heel hard weg gespeeld te worden. Alhoewel we drukker waren met het vinden van een teller, aangezien we echt iedereen nodig hadden. Vanuit Tirol kwam Anton de zaal binnen gestrompeld. Samen met Hielke ‘ballenwippen kan prima onderhands’ namen ze het tellen voor hun rekening. Waarvoor dank.

Het inslaan zag er niet heel indrukwekkend uit. Het zag er nogal wat ontspannen uit. De tegenstander had de hele dag al uitgekeken naar dit uitje. We lieten ons niet afleiden en gingen prima van start. In set een deden we zelfs erg leuk mee. Weinig fouten en goeie service druk leverde ons de eerste set op. 29-27. In set twee ging het niet heel veel anders, behalve dan dat Peter warm was gedraaid en zijn foutenlast van set een omzette in punten. 21-25. Nog steeds niet kansloos. Met opgeheven hoofd gingen we set 3 in. Een soort van kopie van set 2. 22-25.Op de moeilijke momenten werd Peter veelvuldig gezocht. Betekende dat bijna elke bal via Peter ging. Aan de buitenkant, op de diagonaal en zelfs als hij achter stond werden de andere spelers volledig genegeerd en kreeg ‘Don’ de ballen. In set 4 was het mentaal en bij een aantal lichamelijk klaar. 15-25 en 1-3 voor de koploper. Verdiend. Maar als dit de koploper van de derde divisie is maak ik me wel zorgen….als je Peter ‘Don’ Barla wegdenkt dan houd je een ietwat onder gemiddeld team over wat flink moeite zou hebben met lijfsbehoud in de derde divisie. 

In de categorie ‘die hadden we nog niet’ had Jurri nieuwe klachten. De knie was prima, de andere knie ook, maar het leek op een andere blessure. Jurri uitgeschakeld? Ik heup het niet.
Komende zaterdag mogen we naar Heerenveen voor het duel der kneusjes. Hopelijk hebben we genoeg ruimte in de tas voor de 5 punten. 

Sluit Menu
Close Panel