Oryx is de naam van een volleybalvereniging die al heel wat jaren bestaat. Tot 1997 maakte Oryx onderdeel uit van Omnivereniging SC Groningen, dat wil zeggen een vereniging die meerdere takken van sport omvat. Bij SC Groningen waren dat naast volleybal ook gymnastiek, zwemmen en handbal. In het voorjaar van 1997 is besloten ons als volleybalgroep af te splitsen van de omnivereniging omdat er teveel onzekerheden waren t.a.v. bestuurlijk en financieel beleid. Vanaf dat moment is er gezocht naar mogelijkheden om een eigen volleybalvereniging op te richten en het resultaat is het volgende: ORYX, vanaf 8 augustus 1997.

Prestaties

Gezelligheid is leuk (erg leuk!), maar er moet wél gevolleybald worden. En dat doen we steeds beter. Was het aanvankelijk alleen het eerste damesteam dat wel eens een blauwe maandag in de 2e klasse vertoefde, tegenwoordig is dat al een normaal verschijnsel. Momenteel spelen onze damesteams in de hoofdklasse t/m de 4e klasse. De herenteams verdelen hun aandacht over de hoofdklasse en de 2e klasse.

Ook de recreanten meten regelmatig hun krachten buiten de eigen trainingszaal.

Een belangrijk aspect is de gezelligheid binnen het team en binnen de club. De gezelligheid in onze kantine Selwerd is daarin een factor van belang, maar ook zaken als de trainingsdag aan het begin van het seizoen, clubfeesten, toernooibezoek, ons eigen beachvolleybaltoernooi en andere clubactiviteiten zorgen voor de gemoedelijke sfeer binnen de vereniging.

Het ontstaan

Oryx (en destijds dus SC Groningen) is ontstaan uit de gymnastiekvereniging Brunhilde. Aanvankelijk was de volleybalafdeling klein en waren er alleen enkele damesteams. Ongeveer 20 jaar geleden kwam het eerste herenteam. Vanaf ca. 1985 is de afdeling volleybal gestaag gaan groeien. In die jaren zitten we min of meer constant op 4 dames- en herenteams. Ná 1997 is het jaar 2001 wederom een historisch jaar. Door de overname van het grootste deel van VV Ubbo werden we een redelijk grote vereniging met zo’n 170 leden.

Oryx is een middelgrote volleybalvereniging met 10 competitiespelende heren- en damesteams (van promotieklasse tot 4e klasse), een damesrecreantenteam en een mix recreantenteam.

website2

Vertrouwenspersoon Oryx
Jeanine Pleizier, Nevobo
Contact: 06-46317335

Wie zitten er in het bestuur en wat doen ze?

Oryx beach

Het beachvolleybaltoernooi die je deze zomer niet mag missen!

teams

3 heren-, 7 dames- en 2 recreantenteams, bekijk ze snel!