bestuursleden gezocht!

Een aantal vrijwilligers heeft drie jaar met veel plezier een bestuursrol vervuld. Bedankt, Allart, Fokko, Marjolein, Daphne en Renske! Wil jij het stokje overnemen? Bekijk snel de functies en stuur een mail naar bestuur@vvoryx.nl

Wie zitten er in het bestuur van Oryx?

Het bestuur van Oryx zorgt ervoor dat alles reilt en zeilt binnen de vereniging. Een ontzettend leuke en dankbare taak. Zou je ook een functie in het bestuur willen hebben? Stuur dan een mail naar info@vvoryx.nl.

In de rol als voorzitter van Oryx, wil ik graag een bijdrage leveren aan de toekomst van de vereniging. Sporten in combinatie met gezelligheid vind ik belangrijk. Net als Jan, de vorige voorzitter, kom ik bij Lycurgus vandaan en speel al weer een aantal jaren bij Oryx. Naast de andere sporten die ik beoefen, zoals schaatsen en zeilen, zie ik volleybal als een belangrijke sociale invulling van mijn leven. Zo heb ik de eerste jaren bij Oryx met veel plezier in de Beachcommissie gezeten. Van huis heb ik meegekregen dat je niet kunt sporten zonder een bijdrage te leveren aan de vereniging.

Verder heb ik er alle vertrouwen in dat we met dit bestuur een waardevolle periode ingaan waar we het besturen van de vereniging weer aantrekkelijk gaan maken. Dit is een speerpunt van het bestuur, als je hier ideeën over heb hoor ik het graag. We gaan de leden hier dan ook bij betrekken.

Laten we er een mooie tijd van maken!

Dit jaar was het een lustrum voor Oryx maar ook voor mij. Ik ben dit jaar alweer tien jaar lid van Oryx en ik denk dat ik in totaal ook al wel 25 jaar volleybal. Bij de mini’s in Emmeloord bij Vovem ’90 begonnen. Daar opgeklommen naar een 3e divisie team. In Groningen heb ik bij Kroton gevolleybald om vervolgens lid te worden van Oryx. Na 10 jaar lidmaatschap was het voor mij de hoogste tijd om op te staan en een actievere rol binnen de vereniging te vervullen. Lid zijn van een vereniging kan niet zonder een bestuur.  Vorig jaar kwam de functie van penningmeester vrij in het bestuur. Met vragen over ledenbijdrages, trainersdeclaraties en bijdrages voor activiteiten kan je dus bij mij terecht.

In het verleden hebben wij samen gevolleybald bij Flash Veendam. Dat beviel ons erg goed. Na jaren afzonderlijk te hebben gespeeld, Daphne bij Oranje Nassau en Marjolein bij Olympia, hebben we bedacht samen met onze twee andere zussen te willen gaan volleyballen. Bij Oryx kregen we deze mogelijkheid. We spelen nu in een ontzettend leuk en enthousiast team. Dit is dan ook één van de dingen die wij erg belangrijk vinden. Het lekker kunnen ballen en daarnaast vooral veel gezelligheid. We hopen dat we met onze enthousiasme een steentje bij kunnen dragen aan de vereniging. Vandaar dat we er voor hebben gekozen om samen in het bestuur te gaan.

Samen zijn wij verantwoordelijk voor het secretariaat. Wij beheren de e-mail, doen de ledenadministratie en maken de notulen tijdens vergaderingen. Daarnaast denken we uiteraard ook mee over hoe we de vereniging nog leuker kunnen maken. Ben je op zoek naar een gezellige en leuke vereniging en heb je besloten je bij ons in te schrijven, dan kan dat via ons. We zullen ons best doen zo snel mogelijk te reageren!

Ik ben begonnen met volleyballen bij DFS  (nu Krathos) in Hoogezand. Via Lycurgus ben ik bij Oryx terecht gekomen. Zowel mijn team van Lycurgus als van Oryx 3 hadden een tekort aan spelers. Via een onderonsje in de kantine van sporthal Selwerd is destijds besloten om samen verder te gaan als Oryx 3. Ondertussen is dit mijn derde seizoen bij Oryx. Ik heb zowel bij DFS als bij Lycurgus diverse bestuursfuncties vervuld.  Bij DFS heb een aantal jaren het wedstrijd secretariaat beheerd, bij Lycurgus ben ik betrokken geweest bij opzetten van het honderd-puntenplan. Er zal best iets veranderd zijn, met name op digitaal gebied, maar ik ga er vanuit dat ik de draad van het wedstrijdsecretariaat snel weer oppik.

Voordat ik bij Oryx ben gaan volleyballen, speelde ik in mijn studententijd bij ‘de kleinste en de gezelligste’ studentenvolleybalvereniging van Groningen; Kroton. Bij Oryx speel ik nog steeds bij de gezelligste volleybalclub van stad. Ik wil graag meehelpen om het enthousiasme en volleybalplezier in stand te houden en heb daarom plaats genomen in het bestuur van onze vereniging.

Als hoofd technische zaken ben ik verantwoordelijk voor de teamindeling. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar samen met een fanatieke Technische Commissie. Ik hoop de komende jaren ‘onzichtbaar’ te zijn als hoofd TC, ik denk dat we dan een goede basis leggen voor een gezellige en sportieve tijd bij Oryx!

Al een jaar of acht volleybal ik in het leukste team van Oryx (toen ds 9, stilletjes gepromoveerd naar ds 4). Ik krijg energie van het teamgevoel. Na een aantal jaren in de beachcommissie, zit ik nu vol enthousiasme in het bestuur van Oryx. Het leuke aan dit soort functies vind ik dat je de mensen uit de vereniging leert kennen die je anders niet zo snel tegenkomt. Ik zie Oryx als een gezelligheidsvereniging en hoop daar vanuit het bestuur een steentje aan bij te dragen.

Als algemeen bestuurslid ben ik verantwoordelijk voor de materialen (ballen en antennes). Als bestuur kunnen we niet alles zelf, daarom hebben we vrijwilligers nodig voor activiteiten, commissies en goede ideeën. Kan jij ook iets? Dan kan je je aanmelden bij mij :). Daarnaast zorg ik samen met Esther Muurman voor de scheidsrechters, indeling, regelen van cursussen etc. Ik kan het iedereen aanraden om actief te worden binnen Oryx!