Wie zitten er in het bestuur van Oryx?

Het bestuur van Oryx zorgt ervoor dat alles reilt en zeilt binnen de vereniging. Een ontzettend leuke en dankbare taak. Zou je ook een functie in het bestuur willen hebben? Stuur dan een mail naar info@vvoryx.nl.

Hallo, ik ben Bianca. Sinds 7 december 2018 ben ik verkozen als voorzitter. En alvast bedankt voor het vertrouwen. Ik hoop dat ik mijn rol als voorzitter, even waardig als mijn voorganger, kan voortzetten. Ik heb er vertrouwen in dat wij, met een deels nieuw bestuur, Oryx kunnen voortzetten als een gezonde en bloeiende vereniging. Voor de rest wil ik alle leden stimuleren om eventueel ideeën ter verbetering, vooral ook aan het bestuur kenbaar te maken. Een vereniging zijn we ten slotte met z’n allen.

Hoi, ik ben Jolande, penningmeester van Oryx. Aan mij de eer om de financiën van Oryx in goede banen te leiden. De facturen voor nevobo, zaalhuur en trainers mag ik betalen. Met vragen over de contributie, trainersdeclaratie en bijdrages voor activiteiten kan je bij mij terecht via penningmeester@vvoryx.nl.

In het verleden hebben wij samen gevolleybald bij Flash Veendam. Dat beviel ons erg goed. Na jaren afzonderlijk te hebben gespeeld, Daphne bij Oranje Nassau en Marjolein bij Olympia, hebben we bedacht samen met onze twee andere zussen te willen gaan volleyballen. Bij Oryx kregen we deze mogelijkheid. We spelen nu in een ontzettend leuk en enthousiast team. Dit is dan ook één van de dingen die wij erg belangrijk vinden. Het lekker kunnen ballen en daarnaast vooral veel gezelligheid. We hopen dat we met onze enthousiasme een steentje bij kunnen dragen aan de vereniging. Vandaar dat we er voor hebben gekozen om samen in het bestuur te gaan.

Samen zijn wij verantwoordelijk voor het secretariaat. Wij beheren de e-mail, doen de ledenadministratie en maken de notulen tijdens vergaderingen. Daarnaast denken we uiteraard ook mee over hoe we de vereniging nog leuker kunnen maken. Ben je op zoek naar een gezellige en leuke vereniging en heb je besloten je bij ons in te schrijven, dan kan dat via ons. We zullen ons best doen zo snel mogelijk te reageren!

Ik ben begonnen met volleyballen bij DFS  (nu Krathos) in Hoogezand. Via Lycurgus ben ik bij Oryx terecht gekomen. Zowel mijn team van Lycurgus als van Oryx 3 hadden een tekort aan spelers. Via een onderonsje in de kantine van sporthal Selwerd is destijds besloten om samen verder te gaan als Oryx 3. Ondertussen is dit mijn derde seizoen bij Oryx. Ik heb zowel bij DFS als bij Lycurgus diverse bestuursfuncties vervuld.  Bij DFS heb een aantal jaren het wedstrijd secretariaat beheerd, bij Lycurgus ben ik betrokken geweest bij opzetten van het honderd-puntenplan. Er zal best iets veranderd zijn, met name op digitaal gebied, maar ik ga er vanuit dat ik de draad van het wedstrijdsecretariaat snel weer oppik.

Voordat ik bij Oryx ben gaan volleyballen, speelde ik in mijn studententijd bij ‘de kleinste en de gezelligste’ studentenvolleybalvereniging van Groningen; Kroton. Bij Oryx speel ik nog steeds bij de gezelligste volleybalclub van stad. Ik wil graag meehelpen om het enthousiasme en volleybalplezier in stand te houden en heb daarom plaats genomen in het bestuur van onze vereniging.

Als hoofd technische zaken ben ik verantwoordelijk voor de teamindeling. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar samen met een fanatieke Technische Commissie. Ik hoop de komende jaren ‘onzichtbaar’ te zijn als hoofd TC, ik denk dat we dan een goede basis leggen voor een gezellige en sportieve tijd bij Oryx!

Al een jaar of acht volleybal ik in het leukste team van Oryx (toen ds 9, stilletjes gepromoveerd naar ds 4). Ik krijg energie van het teamgevoel. Na een aantal jaren in de beachcommissie, zit ik nu vol enthousiasme in het bestuur van Oryx. Het leuke aan dit soort functies vind ik dat je de mensen uit de vereniging leert kennen die je anders niet zo snel tegenkomt. Ik zie Oryx als een gezelligheidsvereniging en hoop daar vanuit het bestuur een steentje aan bij te dragen.

Als algemeen bestuurslid ben ik verantwoordelijk voor de materialen (ballen en antennes). Als bestuur kunnen we niet alles zelf, daarom hebben we vrijwilligers nodig voor activiteiten, commissies en goede ideeën. Kan jij ook iets? Dan kan je je aanmelden bij mij :). Daarnaast zorg ik samen met Esther Muurman voor de scheidsrechters, indeling, regelen van cursussen etc. Ik kan het iedereen aanraden om actief te worden binnen Oryx!